Palokuntanaiset

Helsingin Palokuntanaiset

Palokuntanaisten puheenjohtajana Helsingissä toimii Anneli Sarlin Puistolan VPK:sta anneli.sarlin (at) puistolanvpk.fi (040 531 4836).  Varapuheenjohtaja on Minna Heinonen ja sihteeri Katja Kaurala.

 HELPE Palokuntanaiset tapahtumia 2017:

Handy Girls 2017   

HELPE:n ja UPL:n palokuntanaiset järjestävät 11.11.2017 klo 8.45-16.00 HELPE:ssä jäsenilleen ja yhteistyökumppaneille koulutus- ja toimintapäivän Handy Girls 2017.

Handy Girls 2017 aiheet: Informaatiovaikuttaminen ja kyberturvallisuus; 72 h – miten selviydyt; Ensiapu liikenneonnettomuustilanteessa; Asumisen nykyaikaiset turvaratkaisut.

Lisätietoa ja Ilmoittaudu

Ohjelma:

klo 8.45 – 9.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9.15 – 9.30 Avaus, Anneli Sarlin ja Marjo Matikka

klo 9.30 – 10.45 Informaatiovaikuttaminen ja kyberturvallisuus, Christina Forsgård, Senior Partner, Netprofile Finland

klo 11-16 pienryhmäkoulutus, jokainen ryhmä kiertää vuorollaan kolme erilaista koulutusta (kesto 1 h 15 min), joiden aiheet ovat:

  • 72 h – miten selviydyt, Lasse Wallius ja Marjo Matikka
  • Ensiapu liikenneonnettomuustilanteessa, Nina Sulonen
  • Asumisen nykyaikaiset turvaratkaisut, Tapsa Keränen, Verisure Oy

Lounastauko on kaikille yhteinen klo 12.15 – 12.45

 

HELPE Palokuntanaiset tapahtumia 2016:

Handy Girls 2016

HELPE:n ja UPL:n palokuntanaiset järjestivät jäsenilleen ja yhteistyökumppaneille koulutus- ja harjoituspäivän Handy Girls 2016.

Koulutuspäivä toteutettiin pienryhmäkoulutuksena eri rasteilla aiheista: Hätäensiapu; Asuinturvallisuus; Vapaaehtoisena öljyntorjunnassa sekä Kriisiviestintä.

Ensiapu hätätilanteissa, Nina Sulonen

Luento ja harjoittelu: Hätäensiapu sekä deffan käyttö ja Heimlichin ote

Kriisiviestintä, Tiia Krook

Luento: Kriisiviestintä yleisesti ja palokunnan yms. järjestön omalta kannalta. Jos palokunnan tapahtumassa/toiminnassa sattuu jotakin ikävää tai jäsenistöstä jollekin sattuu onnettomuus, tai jos palokunnan lähiympäristössä tai kaupungilla sattuu jotakin – mihin ja miten tulisi reagoida tai varautua

Vapaaehtoisena öljyntorjunnassa, Reita Waara

Luento: kokemukset öljyntorjuntatehtävissä Espanjassa ja Suomessa sekä lyhyesti taustaa öljyonnettomuusriskeistä ja onnettomuuteen varautumisesta Suomessa sekä SPEKin vapaaehtoisiin liittyvä tutkimus

Harjoitus: ”öljyntorjuntatamineiden” pukemisharjoitus

Asuinturvallisuus, Sakari Hynynen

Luento: asuinturvallisuus

Harjoitus: turvallisuuskävely HELPE:n tiloissa

Mikäli haluatte lisätietoja, voitte soittaa Jaana Kivistölle puh. 050 591 2827 tai lähettää sähköpostia jaana.kivisto@helpe.fi.