Koulutustoimisto

Koulutustoimisto

Leirillä on taas mahdollisuus suorittaa mahtavia tiedontäyteisiä palokuntanuorten kursseja.

Osastojen vastaavat!

Ilmoittakaa nuoret oikeille kursseille iän mukaan. Tällöin ei tule ikäviä yllätyksiä kuten kursseilta siirtoja leirillä. Huomioikaa että joillakin jatkokursseilla on rajattu oppilasmäärä ja kurssi täytetään ensin kriteerit täyttävistä hakijoista ja sen jälkeen muista, jos on tilaa. Koulutustoimisto pidättää oikeuden muutoksiin kurssilaisten sijoittelussa ja kurssien sisällössä.

Tänä vuonna on tarkoitus järjestää kaikki kurssit jos niille on riittävästi kouluttajia ja kurssilaisia. Jos hakijamäärä kurssille ei ole riittävä, kurssi peruutetaan ja hakijat siirretään muille kursseille.

Erikoiskursseille hakeville nuorille merkataan HAKAan vielä kakkosvaihtoehto, jotta saadaan nuori siirrettyä toiseksi mielekkäämmälle kurssille, mikäli ykkösvaihtoehto on jo täynnä.

Leirille tulevat kouluttajat!

Olkaa yhteydessä kurssinjohtajaan, jonka kurssille haluatte! Näin paikkanne lempikurssillanne varmistuu ja saatte tarvittavat materiaalit jo ennen leiriä. Koulutustoimisto tarvittaessa muuttaa kouluttajien sijoittautumisia jos muilta kursseilta puuttuu kouluttajia tai kurssia ei järjestetä. Tällöin koulutustoimisto on yhteydessä kurssinjohtajaan ja neuvottelee siirrot myös kouluttajan kanssa.

Koulutukseen liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä KT:n päällikköön Taina Halttuseen tainahalttunen@hotmail.com puh. 040 720 3270.

Kursseille ilmoittautuminen:

Alkukurssi 1: Tarkoitettu 7-8-vuotiaille vasta-alkajille. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin erilaisten harjoitusten ja monipuolisten tehtävien avulla.

Alkukurssi 2: Tarkoitettu 9-10-vuotiaille vasta-alkajille. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin erilaisten harjoitusten ja monipuolisten tehtävien avulla.

Tasokurssi 1: Tarkoitettu 11-vuotiaille nuorille. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin erilaisten harjoitusten ja monipuolisten tehtävien avulla.

Tasokurssi 2: Tarkoitettu 12-vuotiaille nuorille. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin ja perusvälineistöön sekä kädentaitojen hallintaan.

Tasokurssi 3: Tarkoitettu 13-vuotiaille, jo muutaman vuoden toiminnassa mukana olleille nuorille. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin ja perusvälineistöön sekä kädentaitojen hallintaan.

Tasokurssi 4: Tarkoitettu 14-vuotiaille neljä – viisi vuotta mukana toimineille nuorille. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin ja perusvälineistöön ja kädentaitojen hallintaan.

Tiiviskurssi: Tarkoitettu 13-vuotiaille vasta palokuntatoimintaan tulleille nuorille. Kurssi on koottu TAKU1- ja TAKU2-kurssien sisällöistä ja kurssin suoritettuaan nuori voi siirtyä TAKU3:lle. Kurssi perehdyttää nuoren palokunnan perustoimintoihin ja perusvälineistöön ja kädentaitojen hallintaan

Viestiliikennekurssi: Tarkoitettu 15–17-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneet palokunnan viestiliikenteestä. Kurssilla opetellaan viestiliikenteen perusasioita ja perehdytään VIRVE-radiopuhelimen käyttöön

Ensiavun jatkokurssi: Tarkoitettu 15–17-vuotiaille nuorille, joiden sydäntä lähellä on ensiapu asioiden hyvä hallitseminen. Kurssilla opetellaan ensiapua syvemmin kuin tasokursseilla. Tällä kurssilla on mahdollista päästä mukaan ilta-aikaan järjestettäviin sovellettuihin harjoituksiin.

Ryhmänjohtajakurssi: Tarkoitettu 16 -17-vuotiaille nuorille, Tällä kurssilla perehdytään nuorten kouluttamisen ja ohjaamisen saloihin. Kurssin jälkeen sinulla on uudenlaisia valmiuksia toimia omassa palokunnassasi ryhmänjohtajana tai vaikka apukouluttajana.

Konemieskurssi: Tarkoitettu 16 -17-vuotiaille nuorille. Konemieskurssin tarkoitus on tuoda koneet ja palokunnan käyttämät pumput nuorille tutuiksi, sekä oppia ymmärtämään pumppujen toimintaa.

Kurssilaiset pääsevät purkamaan ja kokoamaan koneita sekä pumppuja, jolloin niiden rakenne tulee jokaiselle tutuksi. Kurssi sopii niille jotka eivät ole usein päässeet käyttämään työkaluja ja niille joilla on jo kokemusta työkalujen käytöstä. Kurssi antaa myös varmuutta konemiehenä toimimiseen, koska käymme kaikki mahdolliset ja mahdottomat selvitykset läpi käytännössä. Kurssi on käytäntöpainotteinen joten turhaa kirjojen pänttäämistä ei kurssilla harrasteta.

Tulitaistelijat: Tarkoitettu 16–17-vuotiaille nuorille, jotka haluavat haastaa itsensä. Kurssilla on tarjolla monipuolista koulutusta joka sisältää kaikkea savusukelluksesta liikenneonnettomuuksiin ja

vesipelastamiseen. Tällä kurssilla on mahdollista päästä mukaan ilta-aikaan järjestettäviin sovellettuihin harjoituksiin.

Vesipelastuskurssi: Tarkoitettu 16–17-vuotiaille nuorille. Vietä leiriviikko vedessä samalla vesipelastuksen niksejä harjoitellen. Kurssilaisen olisi hyvä saada oman palokunnan kautta pintapelastuspuku mukaan kurssille, jos palokunta ei pysty järjestämään kurssilaiselle pintapelastuspukua järjestetään hänelle sellainen koulutustoimiston puolesta. Tällöin puku tulee olemaan joko kokoa sopiva tai erittäin sopiva.

ÄXXÖN-kurssi: Tarkoitettu seikkailunhaluisille 15–17-vuotiaille nuorille. Kurssilla käsitellään luonnossa selviytymistaitoja, vaelletaan luonnossa ja suoriudutaan aina yhtä mahtavien kouluttajien keksimistä tehtävistä. Kurssilaisille lähetetään varustelista ja muita lisätietoja kun kurssilaiset on valittu.

Varautumiskurssi: Tarkoitettu 15-17-vuotiaille nuorille. Tällä kurssilla käsitellään väestönsuojelua ja omatoimista varautumista arjen ja poikkeusolojen tilanteessa.

Toimihenkilökurssi: Tarkoitettu 17-vuotiaille nuorille. Tällä kurssilla pääset tutustumaan toimihenkilöiden tehtäviin eri toimistojen alaisuudessa. Kurssin tarkoituksena on luoda sinulle mahdollisuus tutustua toimihenkilöiden erilaisiin tehtäviin ja helpottaa omaa valintaasi tulevalle leirille.

International Rescue: Tarkoitettu 15-17-vuotiailla. Mieluiten kaikki peruskurssit käytynä, englanti ja/tai saksa keskustelutasolla. Toimihenkilöillä samat kriteerit . Kurssille haluavin nuorten ja kouluttajien toivotaan olevan suoraan yhteydessä kurssinjohtajaan jo kurssille hakiessa. Kurssinjohtaja Florian Krüger, 0440999299 tai 1975.flori (a) gmail.com

Taitomerkkiohjelma

Koska nykyisessä koulutusjärjestelmässä ei enää suoriteta kurssikokeita, on nuorilla mahdollisuus suorittaa käymästään kurssista taitomerkkikoe. Taitomerkkikoe suoritetaan näyttökokeena perjantaina leirillä. Taitomerkkikokeessa on sekä kirjallinen osuus, että neljä käytännön osuutta. Koe vastaa vanhaa kurssikoetta ja hyväksytystä kokeesta saa merkinnän opintokirjaan. Halutessaan nuori voi ostaa hihamerkin, jonka voi ommella palokuntapukunsa hihaan. Suoritukset merkitään myös HAKA-rekisteriin. Nuori saa suorittaa vain omaa tasoaan vastaavan merkin. Tasokurssi 1 tai sitä vastaavat tiedot on omattava, jotta voi suorittaa kyseisen kurssin taitomerkin. Kokeen vastaanottaa kyseisen kurssin kurssinjohtaja ja kouluttajat. Tänä vuonna taitomerkkikokeet kuuluvat kaikkien tasokurssien kurssilaisille, joten taitomerkkikoe on kaikille pakollinen. Taitomerkkikoe ei kuitenkaan ole karsiva, eli kokeessa pärjääminen ei vaikuta kurssista suoriutumiseen.

Kurssinjohtajat 2015

Kurssi Nimi Puhelin email
ALKUKURSSI 1  Jaana Rantanen jaana.rantanen (at) gmail.com
ALKUKURSSI 2  Janika Lehtonen 044 334 34 57  janika.lehtonen (at) virkkalanvpk.fi
TASOKURSSI 1  Juho Mutanen 0466279258  juho.mutanen (at) gmail.com
TASOKURSSI 2 Robin Hartman
040 7019910
 robin.a.hartman (at) novia.fi
TASOKURSSI 3  Antti Mutikainen 050 3201372  antti.mutikainen (at) gmail.com
TASOKURSSI 4  Timo Etula 044 3090183  timo.etula (at) rakennusetula.fi
TIIVISKURSSI  Camilla Volanen  040 5172861  camilla.volanen (at)gmail.com
VIESTILIIKENNE  Joni Koivu  045 6392329  j.m.koivu (a) gmail.com
EA-KURSSI  Jesse Rinnet 0440 777669  jesse_rinnet (a) hotmail.com
RYHMÄNJOHTAJAKURSSI  J-P Pesonen 040 8463372   jullapella (at) gmail.com
KONEMIESKURSSI  Tero Ikävalko 0405469154  tero (at)kuljetusliikeikavalko.fi
TULITAISTELIJAT  Petri Ojamo 040 7230149   petri.ojamo (at) gmail.com
VESIPELASTUS  Jussi Nurminen 040 5792848  jussi.nurminen (at) ssvpk.net
VARAUTUMINEN  Ilkka Taivassalo 040 559 5073 ilkka (at) vihdinfillari.fi
ÄXXÖN-KURSSI  Päivi Lindström 040 5117063  lindstrom.paivi (at) elisanet.fi
TOIMIHENKILÖKURSSI  Timo Särkilampi 0400 888563  timo_sarkilampi (at) hotmail.com
IR International Rescue  Florian Krüger  0440999299  1975.flori (at) gmail.com
KOULUTUSPÄÄLLIKKÖ Taina Halttunen 0407203270 tainahalttunen (at) hotmail.com
VARAKOULUTUSPÄÄLLIKKÖ Teemu Jumpponen 044-9895311 teemu.jumpponen (at) gmail.com
2. VARAKOULUTUSPÄÄLLIKKÖ Eero Turunen 0407431428 eero.turunen (at) kolumbus.fi
KALUSTOMESTARI Ville-Tapio Lönn 0456721186 vtlonn (at)sci.fi

 

 

Haku kurssinjohtajaksi

Tässä linkki millä voi hakea Rovio 2015 kesäleirin kurssinjohtajaksi, jos et vielä ole hakenut.

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin880747&SID=76d674cf-02e9-42cf-9fca-927883f7ca8d&dy=915118345

Hakuaika päättyy 25.1.2015 !?!

Hakuajan jälkeen kyselemme tarvittaessa lisätietoja ja ilmoitamme valinnat. Tarkoituksena on järjestää kaikki kurssit leirillä, jos niihin on riittävästi hakijoita. Tarvittaessa pidämme oikeuden muuttaa kursseja vielä ilmoittautumisen jälkeen jos nuoria ei ole kursseille riittävästi.

Lisätietoja tarvittaessa:

Taina Halttunen
ROVIO 2015
Koulutustoimisto
040-7203270

tainahalttunen@hotmail.com

Teemu Jumpponen
ROVIO 2015
Vara KT-pomo
044-9895311

teemu.jumpponen@gmail.com