Laajasalon VPK

Laajasalon VPK

Laajasalon VPK on yksi Helsingin aktiivisimmista sopimuspalokunnista. Hälytysosastomme jäsenmäärä on noin 30 henkilöä.  Hälytysosastoomme kuuluu kaikenikäisiä naisia ja miehiä. Ikähaarukka on tällä hetkellä 17-55 vuotta.

Tehtävämme on parantaa pääkaupungin yleisturvallisuutta tuottamalla laadukasta palo- ja pelastusalan palveluita ja tarjota samalla jäsenistöllemme mielenkiintoinen ja haastava harrastus. Toimintamme perustuu puhtaasti vapaaehtoisuuteen, mutta se on erittäin sitovaa ja antoisaa. Vuonna 2021 meillä oli 96 hälytystehtävää.

Hälytysosasto järjestää vuodessa noin 50-60 kpl harjoitusta jäsenistölleen. Harjoituksessa opit laaja-alaisesti pelastustoimen tehtävissä tarvittavia tietoja ja taitoja. Hälytysosaston viikkoharjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 18 alkaen ja kestävät yleensä 2-3 tuntia.  Lisäksi palokunnallamme on paljon muutakin toimintaa ja ajanvietettä kuin vain harjoitukset ja hälytykset. Me olemmekin yhteisö, joka tekee yhdessä paljon erilaisia asioita.

Palokuntamme ajoneuvokalustona on pelastusauto (HE741), säiliöauto (HE743), vahingontorjunta-auto (HE7496) ja miehistönkuljetusauto (HE747). 

Teemme yhteistyötä Helsingin Meripelastusyhdistyksen kanssa joten olemme myös merellinen palokunta. Olemme erikoistuneet myös CBRNE toimintaan sekä vesihuoltoon.

Tervetuloa mukaan aktiiviseen hälytysosastoomme, joka tarjoaa jäsenistölleen hyvät ja laadukkaat puitteet harrastaa pelastustoimintaa. Aloita harrastus, jolla on tärkeä merkitys!