Liity Palokuntaan

Lähde mukaan palokuntaan

Toiminta palokunnassa vaatii sitoutumista, mutta se antaa paljon. Osallistuminen pelastustoimen tehtäviin vaatii erikoistaitoja joita palokuntaharrastus sinulle antaa. Opit jatkuvasti uutta ja mielekästä. Toimintamme on tiimityötä joten palokunta antaa sinulle oppia toimimaan tiimissä sekä paljon uusia kavereita.

Palokunta tarjoaa käyttöösi ilmaiseksi pelastustoiminnassa tarvitsemasi suojavarusteet. Kelpoisuudesta toimia hälytystehtävillä säädetään laissa. Saat laissa määrätyn kelpoisuuden Pelastusopiston tekemänkoulutusjärjestelmän kautta.

Emme edellytä sinulta mitään superkuntoa, erityistä pituutta, painoa, leveyttä. Etsimme normaaleja naisia ja miehiä. Olet vähintään 18 vuotias, yläikärajaa ei ole. Eri palokuntien hälytysosastoissa toimii kaikenikäisiä henkilöitä. Edellytämme normaalia toimintakykyä, hyvää peruskuntoa, vahvaa sitoutumista vaativaan harrastukseen, sitoutumista jatkuvaan uuden tiedon ja taidon oppimiseen ja jatkuvaan taitojen kertaamiseen. Halu auttaa, into oppia uutta, olla yksi henkilö tiimissä ja mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen riittävät hyvään alkuun. Muut asiat voidaan kehittää yhdessä

Mitä toivomme sinulta?

Mukaan toimintaan?

Helsingissä on 15 sopimuspalokuntaa joiden sijainti on merkitty oheiselle kartalle. Klikkaamalla palokunnan nimeä, aukeaa palokunnan tarkempi esittelysivu. Eri palokunnilla on jonkin verran toisistaan poikkeavaa toimintaa ja kalustoa. Vaikka ydintoiminnat ovat samantapaiset, me emme kaikki ole samanlaisia koska palokunnat ovat myös erikoistuneet erilaisiin tehtäviin. Lisäksi Helsingissä palokunnat on luokiteltu hälytystehtävien suorittamisen kyvykkyyden osalta kahteen eri luokkaan; tukipalokuntaan ja reservipalokuntaan. Voit valita palokunnan sijainnin tai sen toiminnan kuvauksen perusteella, mikä tahansa tapa sinulle parhaiten sopii. Valitset sitten minkä tahansa palokunnan, se varmasti tarjoaa sinulle mielekästä tekemistä, yhteisöllisyyttä ja paljon hyviä kavereita.

Palokunnat