Pukinmäen VPK

Pukinmäen VPK

Liity mukaan palokuntatoimintaan – Pukinmäen VPK hakee hälytysosastoon uusia jäseniä nyt! Jos olet 18 -vuotta täyttänyt ja haluat osallistua palo- ja pelastustoimintaan, tai vain harrastusmielessä olet miettinyt palokuntatoimintaa – nyt on tilaisuus! Mukaan otetaan vanhat konkarit sekä uudet harrastajat – naiset ja miehet. Viikkoharjoituksissa maanantaisin klo 18 koulutamme hälytysosastomme jäsenet käyttämään pelastusalan välineistöä ja toimimaan osana sammutusyksikköämme erilaisissa pelastustoimen tehtävissä. Palokuntaharrastuksessa yhdistyvät rutiinit, henkilöturvallisuuden perustaitoja kouluttava harrastus sekä mahdollisuus toteuttaa lähimmäisiin kohdistuvaa auttamishalua. Palokunta tarjoaa varusteet ja koulutuksen hälytysosastoon – Asemalla tavataan!

Tällä hetkellä Pukinmäen VPK hälytysosasto koostuu noin 20 henkilöstä, joista hälytyksen tullen 4-6 hlö lähtee ensivaiheessa hälytyksiin. Pukinmäen VPK hälytyksistä suurimmaksi tehtäväryhmäksi on muodostunut eläimen pelastaminen, jota hoidetaan yhteisellä viikoittain palokunnasta toiseen kiertävällä eläinpelastusyksiköllä, jolla tehtäviä meille kertyy vuositasolla 40-50 kpl. Seuraavaksi yleisimmät tehtävämme noin 5-10 kpl/vuositasolla ovat myrsky- ja tulvatehtävät, joissa yleensä tarvitaan samanaikaisesti iso määrä resursseja hoitamaan kaatuneita puita tai pumppaamaan vettä kellareista. Myös isommat ja pitkäkestoiset tulipalot työllistävät meitä, jolloin meidät hälytetään Helsingin kaupungin Pelastuslaitoksen tueksi joko kyseiseen sammutustehtävään tai olemaan valmiudessa mahdollisesti seuraavaan päällekkäiseen tehtävään. Maastopalokaudella saatetaan olla sammuttamassa esimerkiksi palavaa aluskasvillisuutta.

Pukinmäen VPK:lla on yksi sammutusajoneuvo HE-541 ja tämän lisäksi meillä on miehistön- ja kalustonkuljetukseen ajoneuvo HE-547 ja siihen liitettävä peräkärry. Kehitämme aktiivisesti sammutus- ja pelastuskalustoamme mm. uusilla akkukäyttöisillä työkaluilla, lämpökameralla tai vaikkapa dronella. Palokunnat kouluttavat hälytysosaston jäsenensä esimerkiksi Helsingin Pelastusliiton (www.helpe.fi) tarjoamilla kursseilla, joissa yleensä Helsingin Pelastuslaitoksen henkilöstö toimii kouluttajina ja näin saamme uudenaikaisimmat tekniset ja taktiset toimintatavat jalkautettua palokuntiin hyvin. Tämä on perusta toimimiselle yhteisissä pelastustoimen tehtävissä samantapaisesti ja samoilla teknisillä välineillä turvallisesti.