Vanhan Käpylän VPK

Vanhan Käpylän VPK

Vanhan Käpylän VPK on Helsingin Metsälän kaupunginosassa uudehkolta asemalta toimiva sopimuspalokunta, jonka palokunnanpäällikkönä toimii Jyri Kukkola. Palokunta on perustettu 1916 mutta toiminta on alkanut jo vuonna 1909. Palokunnassa toimii hälytys-, nuoriso- ja tukiosastot, kaikki ottavat uusia jäseniä mukaan toimintaan. Harrastus on ilmainen, palokunnalta saat tarvittavat varusteet ja koulutuksen tehtäviin.

Hälytysosasto vastaa operatiivisesta toiminnasta, osaston päällikkönä toimii Teemu Suominen. Osaston ikähaarukka on 18-56 vuotta, keski-iän ollessa 38,5 vuotta. Osastoon kuuluu niin miehiä kuin naisia. Kalustona on Scania M93 vm 1994 jonka uudistamiseksi on projekti menossa. Tällä hetkellä yksikkö kuitenkin palvelee hyvin toimessaan ja on kalustettu modernilla kalustolla. Harjoitukset ovat joka tiistai klo 18:00 alkaen kestäen noin 2-3 tuntia kerrallaan. Harjoitusten jälkeen sauna lämpiää ja maailmaa ruoditaan lauteilla. Hälytysten määrä vuosi tasolla on viimeisen 105 vuoden aikana ollut kaikkea 1-75 kappaleen väliltä, keskiverto vuoden ollessa 25-40 väliin sisältäen kaikki tehtäväluokat. Palokuntamme erikoistumisalueina on eläinpelastusyksikön ylläpito nyt myös uutena-alueena kehitetty voimakkaasti tilanteenaikaista huoltoa.

Harjoitusten lisäksi palokunta järjestää erilaisia tapahtumia sekä avoimina, että vain omalle jäsenistölleen sekä heidän perheilleen ja muille läheisilleen. Jäsenistölle palokunnan saunatilat ja vaikkapa takapihan grillialue on lähes vapaassa käytössä kuitenkin aseman käyttöaste huomioiden.

Vanhan Käpylän VPK:n visio on olla innovatiivinen, tehokas ja yhteistyökykyinen pelastustoimen resurssi, joka tarjoaa toiminnasta kiinnostuneille monipuolista ja laadukasta tekemistä. Palokunta, joka on jäsenilleen toinen koti.

Tervetuloa mukaan toimintaamme, tule tiistaisin paikanpäälle tai kysy lisää palokunta@vanhankapylanvpk.fi