Pakinkylän VPK

Pakinkylän VPK

Pakinkylän VPK on Helsingin Pakilassa Kehä 1 liittymän vieressä sijaitseva vuonna 1922 perustettu aktiivinen vapaaehtoinen palokunta, joka tarjoaa monipuolisen harrastuksen kaiken ikäisille pelastusalan vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Palokunnan tarkoituksena on luoda turvallisuutta helsinkiläisille ja tukea Helsingin Pelastuslaitoksen toimintaa tukipalokuntana suorittamalla sammutus- ja pelastustehtäviä. Palokunta tarjoaa vapaaehtoisille jäsenilleen mahdollisuuden haastaa itseään, kehittyä ja kouluttautua pelastustoimen tehtäviin Pakinkylän VPK:n hyvässä, rennossa ja ammattitaitoisessa yhteisössä.

Hälytysosasto on keskeinen osa Pakinkylän VPK:n toimintaa. Tähän kuuluvat palokunnan vapaaehtoiset jäsenet muodostavat yhdessä hälytysryhmän ja suorittavat sammutus- ja pelastustehtäviä. Palokunnan kaksi pelastusyksikköä (paloautoa) ovat 30 minuutin lähtövalmiudessa hälytystehtäviin vuoden jokaisena päivänä 24/7. Palokuntamme erikoisosaamiseen kuuluvat erilaiset raivaus- ja pelastustehtävät.

Sammutus- ja pelastustehtävät sekä näihin kouluttautuminen antavat mahdollisuuden sekä itsensä haastamiseen että kehittämiseen niin älyllisesti, henkisesti kuin fyysisestikin. Palokunnassa pääset kokemaan asioita joita muualla et koe. Osallistuminen palokunnan toimintaan on täysin ilmaista. Jäsenistön erilaiset taustat ja kiinnostuksen kohteet nähdään palokunnassamme vahvuutena – jokainen voi tukea toimintaa omien vahvuuksiensa ja kiinnostustensa kautta. Tärkeintä on, että palokunnan toiminta ja hyvän tekeminen hyvässä ryhmässä kiinnostavat sinua.


Mukaan toimintaan

Jos kiinnostuit toiminnastamme, ota meihin yhteyttä sähköpostitse paloasema(at)pakinkylanvpk.net tai osoitteessa: http://pakinkylanvpk.net/osastot/mukaan-palokuntaan/