Veikon Malja 2024

Palokuntanuorten Suomenmestaruuskilpailut 2024

Helsingin Pelastusliitto järjestää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa yhdessä tänä vuonna palokuntanuorten SM-kilpailut, joihin kuuluu valtakunnallinen tietokilpailu ja kalustokilpailu. Kalustokilpailu tunnetaan paremmin nimellä Veikon Malja. Kilpailu järjestetään vuosittain alueellisen pelastusliiton ja SPEK:n kanssa yhteistyössä vuorovuosin kiertäen eri pelastusliittoja ympäri Suomen. Suomenmestaruuskilpailut ovat järjestetty Helsingissä viimeksi vuonna 2010, jolloin ne pidettiin Senaatintorilla. Neljäntoista vuoden jälkeen kilpailujen järjestämisvuoro on palannut pääkaupunkiimme.

Veikon Malja kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten henkilökohtaisia taitoja kaluston käsittelyssä ikäluokkansa tasolla ja kilpailujoukkueen puitteissa, sekä samalla antaa heille tilaisuus verrata joukkueensa tasoa toisiin vastaaviin joukkueisiin.

Palokuntanuorten tietokilpailun tarkoituksena on kannustaa erilaisten turvallisuusmateriaalien ja -kulttuurin opiskeluun, opetettujen, koulutukseen liittyvien tietojen kertaaminen ja syventäminen sekä nuorten itseluottamuksen ja yhteisöllisyyden lujittaminen.

Kilpailun suojelijana toimii sisäministeriön pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Kilpailun tulokset julkaistaan tällä sivulla.

Kalustokilpailun joukkueiden suoritusjärjestys on tällä sivulla.

Milloin?

Lauantaina 18.5.2024

Missä?

Kilpailu alkaa ilmoittautumisella ja avajaisilla Pikku-Finlandia-tapahtumakeskuksessa, jossa kilpaillaan valtakunnallinen tietokilpailu ja se toimii karanteenipaikkana kalustokilpailua ajatellen. Kalustokilpailu kilpaillaan läheisellä Kansalaistorilla Musiikkitalon ja kirjasto Oodin välissä.

Palokuntanuoriso-osastojen ilmoittautuminen on alkanut maaliskuun lopussa, ilmoittautuminen HAKA:n kautta!
Rohkaisemme kaikkien palokuntien nuoriso-osastoja osallistumaan, mikäli saa sääntöjen mukaisen joukkueen kasaan. Otamme kilpailuun myös maksimissaan kolme 0-joukkuetta (ei-sääntöjen mukainen) mukaan kokeilemaan kilpailemista. 0-joukkueiden ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella, johon pääsen alla olevasta painikkeesta:

Miten paikan päälle?

Kilpailupaikat, niin Pikku-Finlandia kuin Kansalaistori, sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien päässä. Helsingin päärautatieasema ja Kampin bussiterminaali on aivan kävelymatkan päässä ja kilpailukalustoa ei tarvitse mukaan paljoa, joten kilpailemaan voi tulla myös julkisilla. Olemme varanneet kilpailupaikan läheisyydestä myös pysäköintitilaa kilpailemaan tulevien joukkueiden hälytysajoneuvoille. Pysäköintitilaa on tosin vaan rajallinen määrä, joten se on tarkoitettu vain kilpailujoukkueiden hälytysajoneuvoille (max. yksi ajoneuvo/ per joukkue). Muut ajoneuvot pyydämme sijoittamaan läheisiin pysäköintilaitoksiin (P-Eliel / Aimo Park Finlandia) tai julkisille pysäköintipaikoille.

Majoitus, päivitetty 22.4.

Koulumajoitusmahdollisuus järjestyy halukkaille joukkueille Aleksis Kiven peruskoululla (Porvoonkatu 2, 00250 Helsinki), ilmoittautuminen majoitukseen HAKA:ssa joukkueen ilmoittamisen yhteydessä osallistumispaketilla 1. Majoitukseen ilmoittautuneille joukkueille lähetetään ilmoittautumisen päättymisen jälkeen tarkemmat ohjeet majoitukseen saapumiseksi.

Kaikille joukkueille tarjotaan mahdollisuus sopimushintaiseen majoitukseen Hotelli VALO:ssa, hintaan: alk. 154€ yö/2h huoneissa (max. 3 aikuista ja 1 alle 13v. lapsi) sisältäen aamupalan. Varaukset suoraan Hotelli VALO:n sivuilta https://valo.fi/hotel/, varauskoodilla PROYOUNGFF24 saat alennuksen.


Kilpailupäivän alustava ohjelma:

Perjantai 17.5.2024

18.00–22.00  Saapuminen, ilmoittautuminen ja majoittuminen + iltapala

 


Lauantai 18.5.2024

7.15–7.45   Aamupala majoittujille majoituksessa

8.15–9.15  Ilmoittautuminen Pikku-Finlandiassa

9.30–10.00  Kilpailujen avajaiset Pikku-Finlandiassa

10.00–10.15 Joukkueenjohtajien/ryhmänjohtajien ja vastuuhenkilöiden info

10.15  Veikon Malja –kilpailu ja SM-tietokilpailu alkavat

11.00–13.00   Lounas Pikku-Finlandiassa (porrastetusti jo kisanneille ja vielä karanteenissa oleville)

15.30  Päättäjäiset & palkintojen jako Kansalaistorilla (arvioitu aika)

16.00  Kotiin päin

 

 

Lisätietoja:

Maaria Kuitunen
Helsingin Pelastusliitto
p. 050 325 6655
maaria.kuitunen@helpe.fi

Pietari Muurinen
Helsingin Pelastusliitto
p. 045 639 6317
pietari.muurinen@helpe.fi

Yhteistyökumppanit ja sponsorit

Kanssamme tapahtumaa on upeasti lähtenyt toteuttamaan monta yhteistyötahoa ja sponsoria. Alle olemme listanneet tapahtumaan sitoutuneet toimijat.

Sponsorit:                                                            Yhteistyökumppanit:

  • Milwaukee
  • Turvata
  • Esteri Group
  • Palosuojelurahasto
  • HRK Konevuokraamo
  • SPR Itä-Helsingin osasto
  • Helsingin Kaupunki
  • Hotelli Valo
  • Helsingin Pelastuslaitos
  • Pikku-Finlandia
VM_sponsorit