<<< Ajankohtaista

Ollin Terveiset

Kesätervehdys!

Oli hienoa seurata Hagiksessa 12.6. Stadin vepareiden taistelua Helsinki Maljasta. Mukana oli kaikki alueemme sopimuspalokunnat, mikä kertoo yhdistysten vastuullisesta asenteesta ja hyvästä johtamisesta!

Kilpailujoukkueiden vahva asenne ja intohimo oli  aistittavissa katsomoon asti. Erityisen suurella mielihyvällä seurasin ryhmien yhteishenkeä, joka kantoi ja antoi voimaa visaisissa pulmatilanteissa. Joukkueiden poistuessa kisapaikalta kasvoista paistoi onnistumisen elämykset ja hurtilla huumorilla unohdettiin pienet epäonnistumiset. Voimme kaikki olla ylpeitä taitavista, hyvin koulutetuista joukoistamme! Pukinmäelle, Laajasalolle ja Helsingille vielä erityisonnittelut podiumille pääsystä – huippujoukkueiden joukossa erittäin kova suoritus!

Kansallisen väestönsuojeluosaamisen pääkallopaikalla, Siltasaarenkatu 16:ssa, olen vieraillut useaan otteeseen kevään eri tilaisuuksissa. Vaikka koulutus tapahtuukin museon tiloissa, koulutusaiheet ovat aina ajankohtaisia ja erinomaisesti asuinympäristön kokonaisturvallisuutta palvelevia. On myös ollut hienoa huomata luopumista aikaisemmasta siiloajattelumallista – jäsenyhdistykset tekevät yhdessä työtä Stadin varautumisen parantamiseksi. Ja varautumisella ymmärretään niin palo- ja pelastustehtäviä kuin väestönsuojelua parantavia toimenpiteitä. Asukkaiden omatoimisen varautumisen kehittyminen on myös omiaan vähentämään palokuolemiin johtavia riskejä.

Tulevien Helsinki Malja -kilpailujen urhot tapaan heinäkuussa, kun palokuntanuorten kesäleiri käynnistyy 15.7. Leirivalmistelut ovat sujuneet mallikkaasti projektiorganisaation osaavissa käsissä. Syyskuu alkaa ryminällä, kun HELPE:n jäsenyhdistykset levittäytyvät 1.9. Rautatientorille ja esittelevät toimintaansa Stadin Turvaviestissä. Siinäkin valmistelut ovat hienosti aikataulussa, kiitos jäsenistömme tietotaidon ja kokemuksen. 7.9. nostamme maljaa HELPE:n 20-v jäsenjuhlassa, josta kutsut on toimitettu palokuntiin – muistattehan ystävällisesti välittää viestiä eteenpäin.

Nyt on tullut aika ottaa vähän iisimmin ja ladata akkuja loppuvuoteen. Toivotan Teille kaikille virkistävää ja turvallista kesää. Niin gimis on Stadi, mutta kyllä kesällä pitää böndelläkin käydä.. ;-)

Olli