<<< Ajankohtaista

Palokuntanuorten Suomenmestaruuskilpailut 2024

Mitä?

Helsingin Pelastusliitto järjestää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa yhdessä tänä vuonna palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailut, joihin kuuluu valtakunnallinen tietokilpailu ja kalustokilpailu. Kalustokilpailu tunnetaan paremmin nimellä Veikon Malja. Kilpailu järjestetään vuosittain alueellisen pelastusliiton ja SPEK:n kanssa yhteistyössä vuorovuosin kiertäen eri pelastusliittoja ympäri Suomen. Suomenmestaruuskilpailut ovat järjestetty Helsingissä viimeksi vuonna 2010, jolloin ne pidettiin Senaatintorilla. Neljäntoista vuoden jälkeen kilpailujen järjestämisvuoro on palannut pääkaupunkiimme.

Veikon Malja kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten henkilökohtaisia taitoja kaluston käsittelyssä ikäluokkansa tasolla ja kilpailujoukkueen puitteissa, sekä samalla antaa heille tilaisuus verrata joukkueensa tasoa toisiin vastaaviin joukkueisiin.

Palokuntanuorten tietokilpailun tarkoituksena on kannustaa erilaisten turvallisuusmateriaalien ja -kulttuurin opiskeluun, opetettujen, koulutukseen liittyvien tietojen kertaaminen ja syventäminen sekä nuorten itseluottamuksen ja yhteisöllisyyden lujittaminen.

Kilpailun suojelijana toimii sisäministeriön pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Milloin?

Kilpailun ajankohta on lauantaina 18.5.2024.

Missä?

Kilpailu alkaa suljettujen ovien takana Pikku-Finlandiassa, missä järjestetään kilpailun avajaiset ja tietokilpailu. Pikku-Finlandia toimii myös karanteenialueena kalustokilpailussa kilpailemattomille joukkueille. Kalustokilpailu toteutetaan Helsingin Kansalaistorilla avoimena yleisötapahtumana, mitä voi tulla seuraamaan sankoin kannustusjoukoin. Yleisötapahtumassa esillä myös pelastustoimen kalustoa, tärkeitä yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä sekä tarjotaan turvallisuusvalistusta alkusammutuskoulutuksen muodossa.

Palokuntanuoriso-osastojen ilmoittautuminen aukeaa maaliskuun lopussa, pysy kuulolla!

 

Sponsorit ja vapaaehtoiset

Mukaan haetaan yhteistyötahoja, jotka voivat sponsoroida tapahtumaa tai avustaa sen järjestämisessä. Olethan yhteydessä Maaria Kuituseen tai Pietari Muuriseen, jos pystyt auttamaan.

Lisätietoja:

Maaria Kuitunen
Helsingin Pelastusliitto
puh. 050 325 6655
maaria.kuitunen@helpe.fi

Pietari Muurinen
Helsingin Pelastusliitto
puh. 045 639 6317
pietari.muurinen@helpe.fi